Questions? Contact us
+32 (0)475 26 54 62
dignum.bossuyt@vdd.be Open Whatsapp

Tow tractor Linde P120 – P350

De robuuste en krachtige P120 – P350 elektrische trekkers vervoeren lasten tot 35 ton met topsnelheden tot 25 kilometer per uur. Zes modellen met verschillende trekcapaciteiten garanderen een perfecte pasvorm voor elke toepassing. De modellen met korte wielbasis zijn gemakkelijk te manoeuvreren in krappe ruimtes, de modellen met lange wielbasis hebben een bijzonder hoge richtingsstabiliteit. Hun krachtige elektromotoren maken constant hoge trekprestaties mogelijk, ook bij het rijden op een helling. Dat maakt ze ideaal voor bijvoorbeeld veilingen of luchthavens, maar ook voor bevoorrading van de productie. Een van het chassis ontkoppelde cabine en een aandrijfas die met spiraalveren in plaats van bladveren is uitgerust, voorkomen dat schokken op de bestuurder worden overgebracht bij het rijden op oneffen terrein. Dit vermindert de lichamelijke belasting van de bestuurder aanzienlijk. Bovendien maakt de constructie van het chassis het mogelijk de batterij van bovenaf of van opzij te verwisselen. De P120 – P350 trekkers kunnen worden aangedreven door lood-zuur of lithium-ion batterijen.

De P120 – P350 trekkers hebben drie onafhankelijke remsystemen om het veilig vervoeren van zware lasten te verzekeren. De bestuurder activeert de meervoudige schijfrem via het voetpedaal. De achteruitstroomrem remt de truck af zodra de bestuurder het gaspedaal loslaat. Dit remsysteem maakt een uiterst gevoelige, maar tegelijk zeer krachtige vertraging mogelijk, om de vervoerde lading te beschermen en de trekker in gevaarlijke situaties onmiddellijk tot stilstand te brengen. Bovendien voorkomt een automatische parkeerrem dat de truck onbedoeld van hellingen rolt en wordt vrijgegeven als de trekker weer gas geeft. Bij het afdalen behouden de P120 – P350 automatisch hun snelheid en worden ze niet versneld door het gewicht van de vervoerde goederen. In bochten wordt de snelheid automatisch aangepast. De robuuste cabine met optionele beschermende windschermstangen en een optionele veiligheidsgordel beschermt de bestuurder tegen verwondingen bij een ongeluk. Bovendien worden de cabinedeuren elektrisch bewaakt en voorkomen ze dat de bestuurder sneller rijdt dan kruipsnelheid als de deuren niet goed gesloten zijn. Een zijdelingse batterijwissel maakt het gemakkelijk en veilig om zware tractiebatterijen te hanteren.

  • Automatische parkeerrem
  • Constante snelheid bij het naar beneden rijden op hellingen
  • Snelheidsregeling in bochten
  • Robuuste cabine met beschermbeugels voor de voorruit
  • Elektrisch bewaakte cabinedeuren

Het ruime bestuurderscompartiment met een te openen dakluik zorgt voor een comfortabele werkomgeving. De ontkoppeling van cabine en chassis en de spiraalveren op de aandrijfas voorkomen dat trillingen en schokken op de bestuurder worden overgebracht en minimaliseren zo de lichamelijke belasting en vermoeidheid bij het dagelijkse werk. De grote gebogen voorruit van de P120 – P350 en de extra zijruiten op de onderste helft van de cabinedeuren bieden uitstekend zicht in alle richtingen. Dit vereenvoudigt rijmanoeuvres, vooral in krappe ruimtes. Bovendien zorgen optionele dubbele achteruitkijkspiegels voor een beter zicht op zowel het achterste gedeelte van de truck als op het voorwiel. Optionele schuifdeuren maken gemakkelijk in- en uitstappen mogelijk en voorkomen beschadiging.

  • Bestuurderscabine losgekoppeld van het chassis
  • Schokdempers in plaats van bladveren
  • Optimaal zicht rondom
  • Optionele dubbele achteruitkijkspiegels
  • Optionele schuifdeuren
Request quotation

"*" indicates required fields